BMW panoramadaken | Top 3 redenen voor een defect panoramadak

BMW panoramadaken | Top 3 redenen voor een defect panoramadak

door | jun 14, 2018

Met een panoramadak onderscheidt uw BMW zich van menig weggebruiker. Het biedt u en uw medepassagiers een ruimtelijk gevoel en een eventuele verkoeling in de warme maanden. Uiteraard blijft het een stuk techniek en die kunnen helaas mankementen vertonen. Gelukkig is uw BMW panoramadak bij ons altijd te repareren. De BMW panoramadak reparatie wordt altijd vakkundig en op basis van een grondige diagnose uitgevoerd.

De optie wordt al sinds de BMW X5 (1999) aangeboden op verschillende modellen en wordt veelvoudig aangekruist op de bestellijst. Wanneer er klachten optreden zorgt dit voor frustratie en vermindert dit uw rijplezier. De reden voor deze mankementen lopen uiteen van een versleten rubber tot een defecte rails. Afhankelijk van uw klacht voeren wij aan uw panoramadak de juiste reparatie uit. Hieronder laten wij zien wat de meest voorkomende klachten zijn en waarom dit gebeurt.

 

1. Panoramadak sluit niet; gebroken aandrijfkabels

Het dak wordt aangedreven door verschillende aandrijfkabels. Specifiek drijven deze kabels de glasplaten aan, zodat deze zowel kantelen als schuiven . Na verloop van tijd worden deze kabels zwakker en worden de eerste tekenen hiervan zichtbaar. Denk aan een langzame werking van het dak en bijgeluiden tijdens deze handelingen. Uiteindelijk falen deze kabels door middel van breken of scheuren. Het gevolg is dat het achterste gedeelte van uw dak niet meer functioneert. Een reparatie is dan vereist om dit te herstellen.

 

2. Slijtage door ouderdom en slecht onderhoud

Het klinkt als een cliché, maar veel klachten zijn simpelweg te verklaren door de leeftijd en gebrekkig onderhoud. Zoals al toegelicht is uw panoramadak een stuk techniek dat onderhouden dient te worden. Naarmate de leeftijd hiervan vordert is een regelmatige onderhoudsbeurt vereist om een lange probleemloze levensduur te garanderen.

Uiteraard zal uw BMW tijdens zijn eerste jaren voorzien zijn van het nodige onderhoud onder garantie. Echter zal de auto in de loop van tijd waarschijnlijk van eigenaar wisselen en hiermee wijzigt ook het onderhoudsbudget. De praktijk wijst helaas uit dat een inspectie van het panoramadak zelden wordt uitgevoerd bij oudere BMW’s. Wanneer klachten zich uiten bent u vaak al te laat en is een reparatie aan uw BMW panoramadak de enige wijze om deze weer optimaal te laten functioneren. Nadat wij u hebben geholpen raden wij aan om het dak tijdig te inspecteren om een herhaling van de klachten te voorkomen.

 

3. Falen van essentiële BMW panoramadak onderdelen

Uw dak is een complex systeem dat bestaat uit verschillende onderdelen die op elkaar zijn afgestemd. Denk aan geleiders voor het kantelmechanisme, aandrijfkabels voor de glasplaten en afdichtrubbers om vuil en vocht buiten te houden.

In sommige gevallen faalt een rubber tijdens de wintermaanden en wordt dit pas in het voorjaar opgemerkt. Ook het mechanisme dat zorgt voor beweging van de glasplaten en kanteling kan heel geleidelijk klachten vertonen. Uiteraard wilt u tijdens de warme maanden optimaal genieten van de voordelen die het dak biedt. Gelukkig biedt BMW panoramadaken een oplossing voor elke klacht. Wij zijn bekend met alle mechanismes en onderdelen en weten exact welke reparatie nodig is om deze weer volledig te herstellen. Kortom; voor uw BMW panoramadak reparatie bent u bij ons aan het juiste adres!

Chat openen
Whatsapp met ons!